Esquitx Jove


“L’objectiu principal de l’educació és el de crear persones que siguin capaces de fer coses noves i no simplement de repetir el que altres generacions han fet.” Jean Piaget


L’Esquitx Jove forma part del centre Obert, però adreçat als nois i noies de Secundària.

Amb els anys ens adonem que l’etapa de la Secundària, té unes necessitats diferents, és una etapa on el seu lleure a vegades és oblidat, li manquen recursos per a la seva edat i cal seguir-los acompanyant; per aquest motiu, decidim crear un espai per a ells i elles i allargar l’edat fins els 16 anys.

És un servei diürn que realitza una tasca preventiva fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia el desenvolupament de la personalitat, la socialització, I'adquisició d'aprenentatges bàsics i d’esbarjo i compensa les mancances socials de les persones ateses.

Atenem a la infància i adolescència i les seves famílies.

De dilluns a divendres els nois i noies de 12 a 16 anys omplen el nostre local de l’Esquitx Jove de 17:30 a 20h.


Els nostres objectius són :

  • Afavorir el desenvolupament personal i la integració social dels infants.
  • Prevenir i evitar el deteriorament i les situacions de risc.
  • Compensar els dèficits socioeducatius.
  • Potenciar l’adquisició d’aprenentatges.
  • Reforçar el procés d’aprenentatge dels infants.


Com ho fem?

Fem una tasca d’acompanyament global on atenem les diferents necessitats de cadascun dels nostres nois/es participants a través d’un seguiment molt individualitzat i un treball en xarxa dels diferents agents educatius.

Treballem des de l’educació social i del lleure possibilitant als nois i noies en processos de socialització i integració.

Treballem l’acollida, els hàbits d’higiene, el berenar, el reforç escolar i l’activitat de lleure com un espai lúdic i educatiu.

Dins d’aquest espai també oferim el servei d’atenció psicològica.


Els educadors i educadores decidim que:

“Acompanyem els infants en el creixement personal potenciant l’autoestima, la resiliència, l’esforç, l’autonomia, l’autoconeixement, per tal d’afrontar la vida d’una manera positiva.”