07/11/2020

L’educació més enllà de l’Escola

Un article d’opinió de Sergi Asensio, director de l’Esquitx

Des de l’Esquitx us volem explicar que a l’estiu vam viure un moment difícil de gestionar, d’organitzar, de comprendre. Per complir amb tots els protocols que ens venien marcats des de la Generalitat havíem d’adaptar tots els casals d’estiu, capgirar els programes, les activitats, els espais, el tipus d’atenció, augmentar el personal i un llarg etcètera; 09/07/2020

Des de l'Esquitx denuncien que "no s'han traslladat correctament" els protocols entre els centres d'atenció primària i el 061

Notícia| Radió Sabadell.
Setze joves del casal d'estiu de l'Esquitx han estat aïllats des de dilluns a casa seva i demà divendres podran tornar a les activitats. El motiu és que dos dels 170 joves matriculats a l'entitat van presentar febre, un dels símptomes més comuns de la Covid 19 i l'associació de lleure va haver de posar en marxa el protocol de salut. Aquest matí, els menors han rebut el resultat de la prova que ha donat negatiu i demà es reincorporaran.13/09/2020

La Baldufa i l'Esquitx reclamen més recursos i més espais per poder desenvolupar les extraescolars amb total seguretat

Notícia| Radió Sabadell. Helena Molist.

Les entitats de lleure de la ciutat es preparen per encarar un curs que serà més complicat que mai. Amb l'experiència dels casals d'estiu i els campaments fets en ment, La Baldufa i l'Esquitx es plantegen com poder garantir un servei de qualitat per a tots els infants, alhora que mantenir les mesures de seguretat del coronavirus.
Asensio denuncia que programar les activitats "és una dificultat perquè no tenim els espais per atendre els usuaris amb aquestes condicions". 31/07/2020

Article Elisenda Colell| El Periódico

Los campamentos de verano denuncian que el plan "anticovid" está fallando
Los niños y los monitores se han tenido que encerrar en casa sin saber qué hacer, mientras nosotros hemos ido pagando el sueldo porque no les daban la baja hasta que no tenían el resultado”, responde Sergi Asensio, responsable de la fundació Esquitx en Sabadell. “Ha habido una descoordinación total, el 061 nos decía una cosa, los CAP otra... y nosotros teniendo que decidir criterios médicos sin ningún conocimiento”, añade.13/06/2020

Article de Laura Pinyol | Diari Ara - Criatures 

Un estiu en què caldrà mantenir distàncies.

Per a Asensio, les normes són “difícils de complir”: 4 m 2 per infant, 2 metres de distanciament, neteja estricta, grups d’un màxim de 10 infants i joves que no poden tenir contacte amb altres grups. “Tot i que les coses no podran ser com sempre, ens cal obrir les portes de les activitats d’estiu, acompanyar emocionalment, retornar a la socialització i recuperar a poc a poc aquesta estranya normalitat”.
 Amb aquestes condicions, llança una crida: “A veure si comencem a valorar més les entitats, que puguem treballar amb més reconeixement” i establir unes bases “més sòlides”, en què l’educació sigui cosa de tots, “perquè per educar un infant cal tota la tribu, i que la comunitat estigui organitzada per donar resposta a aquest gran repte i no deixar ningú enrere”.18/05/2020

Article d'opinió| Petit Sabadell.

Necessitem la tribu per fer-ho possible.

"El distanciament social entre infants no és possible. Volem acompanyament dels professionals de la salut i que es garanteixin des de la seva expertesa les mesures necessàries."


 

18/05/2020

Els Casals d'Estiu de Sabadell perillen per falta de mesures sanitàries definitives.

Notícia| Radió Sabadell.
Representants de l’Associació Juvenil Esquitx, el Moviment d’Esplai del Vallès, i el Club Natació Sabadell coincideixen en què els grups d’infants i joves hauran de ser reduïts, s’haurà de duplicar el nombre de monitors i s’hauran de prioritzar les activitats a l’aire lliure.25/04/2020

Esquitx i 30 amb molta empenta en temps difícils

Notícia| iSabadell. El Racó de Vàlua
Aquest 2020 l’Esquitx fa 30 anys i malgrat estem felices d’aquest any tan especial, estem tristes de les circumstàncies que ha provocat la situació de la Covid-19.30/03/2020

Entrevista a Sergi Asensio "Les entitats ens sentim vulnerables"

Notícia| Radió Sabadell.
Parlem de la situació d'incertesa provocada pel COVID-19, l'aniversari del 30 anys de l'Esquitx.18/02/2020

Com podem col·laborar amb l'Esquitx a Radio Sabadell

 ÀUDIO Al Matí | Un altre món és possible amb la Plataforma Vàlua: Implica't! Les entitats necessiten el teu suport! Vols saber com? Des l'Esquitx i Associació Ethos ens ho expliquen!


12/01/2020

El Magazine de la LA VANGUARDIA parla de l’Esquitx dins un reportatge de solidaritat i entitats petites que contribueixen a fer una societat més justa.

Anar a la versió on-line +clic  

article.pdf
 
 

15/08/2018

Cinc anys de Kilòmetre Solidari, més de 20.000 euros en projectes socials per l’Esquitx

El passat diumenge de Festa Major de Sabadell vam concloure la cinquena edició del Kilòmetre Solidari. Segurament la fi d’aquest projecte tan singular que ens ha donat tant a una entitat com l’Esquitx.

Anar a la noticia


22/05/2018

Expliquem l'Enfeina't a Radio Sabadell

La coordinadora Cari Ramírez i dos participants ens parlen del projecte al Matí de .

Un projecte transformador.


 

24/07/2017

El Kilòmetre Solidari assoleix l’objectiu per salvar el programa d’inserció laboral juvenil de l’Esquitx

La campanya de micromecenatge, iniciada per l’Associació Juvenil Esquitx, per tal de salvar el projecte Inserjove, que ajuda a trobar feina i formar als joves per tornar al món laboral, ha aconseguit l'objectiu. Es tracta de la 4a edició del Kilòmetre Solidari i que havia reclamat 3.010 euros i finalment n’ha sumat 3.395.

08/01/2018

‘El racó de Vàlua’. L’Esquitx, compromesos amb els infants i joves

A l’Esquitx som una entitat petita situada al barri de Can Rull i Merinals que, des de fa més de 25 anys, treballem per fer possible la igualtat d’oportunitats d’infants i joves. Un dels nostres reptes és el compromís amb la transformació social, sobretot per canviar el nostre barri, però també la nostra ciutat.21/04/2017

L'Esquitx vol evitar el tancament de l'Inserjove amb la 4a edició del Kilòmetre Solidari.

"L'Associació Juvenil Esquitx vol evitar el tancament del seu programa d'inserció laboral Inserjove, pel qual passen cada any entre 60 i 90 usuaris. El programa, que ha patit les retallades de les aportacions públiques en els últims anys, suposa una sobrecàrrega econòmica per a l'entitat. “És un projecte que cada any ens genera un dèficit i per la seva estabilitat hem de trobar finançament o l'haurem de tancar”, ha lamentat el director de l'Esquitx, Sergi Asensio.

Per tal de garantir la seva viabilitat de cara al curs 2017-18, l'Esquitx dedicarà la 4a edició del projecte Kilòmetre Solidari a recaptar fons per l'Inserjove."

 

25/01/2017

Ja hem inaugurat el nou Centre Obert de Merinals, una reivindicació històrica de l'entitat, perquè moltes de les famílies que atenem a la seu de Can Rull són d'aquest barri.

"Dedicarem tots els esforços a fer el millor centre que puguem."

Sergi Asensio (Director de l'Entitat)
 
 
"La Casa dels pins, un edifici singular del barri dels Merinals, s'ha convertit en un centre obert gestionat per l'Associació Esquitx que inicialment donarà servei i atendrà una trentena de nens de 3 a 12 anys provinents de famílies en situació vulnerable, però que es preveu que a finals d'any arribin a la seixantena de menors amb l'ampliació del servei a adolescents." 

"La Casa dels Pins del barri dels Merinals es posarà en marxa la setmana que ve com a Centre Obert, és a dir, com a equipament d'educació en el lleure per a nens i joves de fins a 18 anys."  


"El nou Centre de Tarda del barri dels Merinals de Sabadell obrirà portes el proper 1 de febrer. L'equipament, que està ubicat a la Casa dels Pins, estarà gestionat per l'Associació Juvenil Esquitx i atendrà en una primera fase una trentena de joves de 12 a 18 anys cada setmana." 

 

"La casa dels Pins del Carrer Uruguai obrirà les portes el proper 1 de febrer com a centre obert on s’atendran cada setmana uns 60 joves d’entre tres i 18 anys, un cop es completi el seu desplegament."


El tinent d’alcalde de l’Àrea
d’Acció Social, Joan Berlanga, que ha remarcat que “el projecte no és un bolet, forma part d’un pla, recollit al PEAS, i d’un full de ruta interdepartamental, per tal de donar resposta a les necessitats del barri”.
Anar a la noticia

 

"El sisè centre destinat a atendre infants i adolescents en situació de vulnerabilitat que començarà a funcionar el febrer a la Casa dels Pins dels Merinals serà el primer que donarà servei a joves fins a 18 anys." 

Anar a la noticia

 
 

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha destacat que “consolidem el projecte de dotar d’equipaments d’aquestes característiques al territori, amb l’objectiu marcat pel Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) d’arribar als 10 centres oberts." 

Anar a la noticia


21/09/2016

El nostre projecte "Educadors de carrer", un dels més votats al Sbd"Educadors de carrer (1.003 vots): El projecte comptarà amb 178.000 euros presentat per l’Esquitx, posarà cinc educadors de carrer al voltant dels Centres de Tarda amb l’objectiu de reduir el fracàs escolar, la delinqüència juvenil, prevenir situacions de desemparament, absentisme escolar, propostes de millora en el barri." 

 
 
 

"El projecte d'Educadors de carrer de l'Associació Juvenil Esquitx també s'ha endut una de les partides més destacades, de 178.000 euros, per tal que la ciutat disposi d'un equip de com a mínim 5 educadors a les zones on hi ha centres de tarda. Aquesta figura actuaria al carrer, fent prevenció, detectant necessitats i contribuint a reduir la delinqüència juvenil i el fracàs i absentisme escolar."

"L’Ajuntament inclourà al pressupost del 2017 un total de vuit projectes escollits per la ciutadania. És el resultat del procés participatiu conegut amb el nom de Construint Ciutat que permetia entitats i particulars proposar accions a realitzar a Sabadell."


04/08/2016

Set casals garanteixen aquest agost l’alimentació i el lleure de 185 nens i adolescents de Sabadell

Quatre dels casals s’adrecen a nois i noies d’entre 3 i 12 anys i ofereixen un total de 105 places. Dos d’ells, organitzats per la Fundació Pere Tarrés, s’ubiquen a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda. Un tercer casal l’organitza la Ludoteca Margarita Bedós, en col·laboració amb la Fundació Probitas i s’ubica al barri de les Termes. El quart l’organitza l’Associació Juvenil Esquitx al barri de Can Rull. En aquest darrer cas, la iniciativa ha estat possible gràcies a una nova edició del projecte de micromecenatge Kilòmetre Solidari, que aquesta entitat sabadellenca ha organitzat novament en vinculació amb la Cursa Popular de Festa Major.

 

30/06/2016

El casal per a infants a l'agost de l'Esquitx és el projecte que rep més diners del Retorn Social de la Crida.

El "Casal per a infants a l'agost" de l'Associació Juvenil Esquitx rebrà 5.500 euros del Retorn Social de la Crida, la qual cosa situa el projecte com el més ben dotat de la primera edició de la iniciativa. 


Anar a la noticia

Un dels moments de la gala del Retorn Social de La Crida al centre cívic de Can Rull © Maties Serracant (Cedida)


02/06/2016

El Kilòmetre Solidari de l'Esquitx destinarà 4.550 euros al casal d'agost

 
 

Els diners recaptats serviran per assumir part del cost del casal, que s'iniciarà l'1 d'agost i s'allargarà fins el 31, fet que permetrà oferir el servei a uns 25 nens. 


Anar a la noticia


02/06/2016

L'Associació Juvenil Esquitx busca suports per impulsar un casal a l'agost


L'entitat de Can Rull intentarà aconseguir els 10.000 euros necessaris per a aquest projecte a través del 'Kilòmetre Solidari' i el Retorn Social de la Crida.


Anar a la noticia

 
 

01/05/2016

Torna el "Mou-te per l'Esquitx-Kilòmetre Solidari"

El projecte Mou-te per l'Esquitx-Kilòmetre Solidari enceta la seva tercera edició per becar les colònies i els casals d'estiu a nens i joves sense recursos. Els interessats en córrer la Cursa Popular de la Festa Major de Sabadell, el pròxim 4 de setembre, amb la samarreta de l'Associació Juvenil Esquitx es poden inscriure al projecte a través del portal web kilometresolidari.cat.

Anar a la noticia

 
 
 


29/04/2016

L’Esquitx engega el seu tercer ‘Kilòmetre Solidari’

 

La campanya que s’ha engegat aquesta setmana i estarà oberta fins el 15 de maig, consisteix en córrer la Cursa Popular de la Festa Major de Sabadell, el pròxim 4 de setembre, amb la samarreta de l’ Associació Juvenil Esquitx.

Anar a la noticia

19/02/2016

Banc Farmacèutic vol reunir 1.100 medicaments a Sabadell en la novena recollida solidària

Els fàrmacs no han d'estar subjectes a prescripció mèdica. Es lliuraran a entitats locals que treballen amb persones en risc d'exclusió.

Anar a la notícia

 

28/12/2015

Prop de 370 infants i joves en risc d'exclusió social assisteixen a casals de Nadal en vuit entitats sabadellenques

L'Ajuntament ha finançat el 100 per cent d'aquest servei per oferir una alternativa a aquest col·lectiu durant les vacances escolars

Anar a la notícia

 

01/10/2015

El pare Botam i l’associació Esquitx reben el Memorial Àlex Seglers

 

El caputxí Joan Botam i l’Associació Juvenil Esquitx han estat els guardonats amb el quart Memorial Àlex Seglers, que organitza entre altres l’Ajuntament i els premis del qual s’han atorgat aquesta tarda a la Casa Duran. 

Anar a la notícia


01/10/2015

L’Associació Juvenil Esquitx tanca la segona edició del ‘Kilòmetre solidari’ després de recaptar 4.510 euros


04/06/2015

L'Associació Juvenil Esquitx engega el segon 'Kilòmetre Solidari' amb l'objectiu de captar més de 4.000 euros

L'entitat de Can Rull compta amb aquesta alternativa per becar nens i joves als casals i colònies d'estiu. Tot plegat, quan la Generalitat li deu 75.000 euros.

Anar a la notícia

 

29/05/2015

El Teatre Principal acull la trobada educativa de la ciutat

... l’acte també ha servit per destacar la feina que fan l’Escola d’Adults La Concòrdia, l’Escola Andreu Castells i el Grup d’Esplai Esquitx, que celebren el seu 25è aniversari, precisament els nois d’aquest esplai  han participat a l’acte interpretant l’himne del seu 25è aniversari. 

Anar a la notícia

 
 

29/04/2005

La crisi agreuja els problemes mentals dels infants

Els professionals de centres de dia alerten de les dificultats emocionals dels nens en risc d’exclusió

“El fet que a casa teva no tinguis un espai adequat per estudiar, o que els teus pares estiguin passant per un gran estrès emocional, es trasllada en problemes en l’aprenentatge”, afegeix Sergi Asensio, director de l’Associació Juvenil Esquitx de Sabadell, on cada tarda atenen una trentena de nens de 3 a 12 anys i una trentena més de joves fins a 16 anys

Anar a la notícia

 
 

 

04/03/2015

Medalla d’Honor de Sabadell per a l’Associació Juvenil Esquitx

El guardó és un reconeixement al seu treball en l’educació en el lleure i la integració social dels infants i joves del barri de Can Rull des de fa 25 anys.

Anar a la notícia